donderdag 24 juni 2010

Echo

Toen ik gistermiddag opstond vanaf het plekje waar ik nu zit, bleek mijn arm ineens veel dikker geworden. Meer formaat grote broer van Popey. Ik schrok er erg van en besloot het ziekenhuis te bellen. Die vroegen of ik direct wilde komen. Gelukkig was Sas onderweg, om op visite te komen. Ze heeft me direct naar de spoed-poli gebracht.
Bloedprikken en longfoto was in tien minuten gebeurd. Vervolgens moesten we wachten op de echo. Dat duurde even.......... Aan de muur hangt daar een codebord. Rood is acuut, oranje zeer urgent, geel is urgent, groen is standaard en blauw is niet urgent. Omdat ze gevraagd hadden of ik met spoed wilde komen, had ik nog hoop op geel. Volgens het bord word je dan binnen een uur geholpen.
Sas had pepermuntjes bij zich, waar ze zelf direct een stuk van een kies mee verspeelde. Ze is na een uur weggegaan, via de tandarts. Ik heb er vier uur gezeten. Kreeg een dekentje en een kop koffie. Er was een ongeluk gebeurd en dat gaat uiteraard voor. Het was er steenkoud, maar gelukkig stond de TV op voetballen. Klappertandend voetballen kijken heb ik voor het laatst gedaan toen Ajax in Parijs tegen Benfica moest voetballen. Van de zenuwen.
Resultaat van de echo is: Trombose in de rechter arm. Niet fijn, heb 30 spuitjes meegekregen en moet elke dag een spuit in een huidplooi van de buik zetten. Dat zal het probleem niet zijn, kan ze er alle 30 wel in klap in kwijt!

2 opmerkingen:

  1. Dat is standaard op de spoedeisende hulp, blijkbaar. Ik heb daar laatst ook 4 en een half uur doorgebracht. En ze hebben altijd wel een smoes waarom het lang duurt. Spoedeisender geval, uitslagen zijn nog niet binnen, de arts moet de administratie nog doen, er is nog geen plaats op de afdeling, er is niemand om u naar de afdeling te brengen en ga zo maar door. Zieker word je ervan.:-)
    Sterkte met het prikken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Man,

    Je kan als je hersteld bent solliciteren bij het UMCG als complicatiespecialist.
    Het zit je niet mee.

    Trouwens nog even een reactie als collega van Trijn, waarom denk je dat ze hoofdjuf is bij ons? Kwaliteiten worden bij ons echt wel herkend.

    Michael

    BeantwoordenVerwijderen