vrijdag 2 juli 2010

Brazil

Vanmiddag is het dan zover. De goddelijke kanaries zullen de tulpen verslaan. Het verschil tussen de twee ploegen zit in de titel. Bij de tulpen zitten een paar godenzonen en ex-godenzonen. Dan ben je dus slechts een zoon van God. Maar goddelijk word je pas als je kanarie bent! Het 'spiet mie donders' voor alle fans, maar berusting op voorhand is de beste remedie tegen agressie.
Nanko gaat de wedstrijd met zijn zoon Juninho en zijn vrienden bekijken in Jardim America. Ik weet waar hij dan zit. Midden in de favela, op een hoek van de straat is een kroeg. Zoals dat in favela's is, volledig open. Veel te warm om er ramen in te hebben. Groot beeldscherm en een heerlijke grill-geur op het terras. Halve liter bier voor 3 real, 60 eurocent.
Vergelijken met de terrassen in Groningen kun je het niet. Je vergelijkt ook geen kameel met een cavia. Maar het is daar minstens zo gezellig, al moet je toch altijd op je hoede zijn. Ik heb er wel foto's gemaakt maar zal ze niet op de blog zetten, op verzoek van Nanko. De leider van de rode brigades stond er ook op. Jongen van 18 jaar, die moet niet op internet.

Er woont daar een geestelijk gehandicapte jongen, die enorm goed kan zingen. Hij zingt met de band mee, alle Braziliaanse en favela tophits. Als hij begint te zingen is het feest. Prachtig om daar de wedstrijd te zien.
Sylvia van der Vaart zal haar beste Duits moeten aanspreken om uit te leggen dat het zonder der Raffi überhaupt unmöglich ist.
'Liebchen, das einzige das da dran fehlte warst du mein, honnepönchen, knüdelchen, schweiniegelchen u.s.w'. Tut es weh?'
'Jawohl!'

1 opmerking:

  1. Als ik prosecco mag ipv bier ga ik mee om daar (voetbal) te kijken :-)

    BeantwoordenVerwijderen